transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Primul semestru al 2008 a fost, cu siguranta, una dintre cele mai ~ turbulente perioade din istoria sectorului financiar, a comentat intr-un comunicat remis Agerpres, ~ Andreas Treichl, directorul general al Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen ...

Interviu
UniCredit Bank a obtinut un profit net consolidat de 269,5 milioane de lei in 2015 UniCredit Bank a obtinut un profit net consolidat de 269,5 milioane de lei in 2015

Veniturile operaţionale consolidate s-au plasat la un nivel robust anul trecut, de 1,52 miliarde de lei (342 milioane de euro), în pofida contextului marcat de reducerea continuă a marjelor de dobândă din piaţă. Cheltuielile...

citeste mai mult
Editorial
Optimo Card de la Credit Europe Bank - card de credit ce permite 18, 24 sau 36 de rate Optimo Card de la Credit Europe Bank - card de credit ce permite 18, 24 sau 36 de rate

Cu Optimo Card, cel mai nou credit de cumpărături în magazin, clientii Credit Europe Bank pot face achizitii de bunuri cu valoare mare, cu rate accesibile, la o dobândă de 19%. Optimo Card este un produs inovator ce le oferă clientilor...

citeste mai mult
Noutati
Reguli de urmat atunci cand iti propui sa economisesti mult intr-o perioada de timp scurta
Site-urile de comparare a preturilor, o noua metoda de economisire
Piata de aparate de aer conditionat, sub semnul eficientei energetice
Tot ce trebuie sa stii despre implantul dentar
Afacerile cu videochat in Romania - resurse ieftine, potential global
Sistem modern de ventilare a casei, cu schimbator de caldura

Partener solutii hosting:


SimpliQ

Partener business:


SMARTfinancial

SMARTbank - un proiect:


Smart Press
Prima parte din 2008 a fost una dintre cele mai turbulente perioade financiare pentru Erste Bank

Prima parte din 2008 a fost una dintre cele mai turbulente perioade financiare pentru Erste Bank

Primul semestru al 2008 a fost, cu siguranta, una dintre cele mai turbulente perioade din istoria sectorului financiar, a comentat intr-un comunicat remis Agerpres, Andreas Treichl, directorul general al Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG.

Potrivit acestuia, pietele financiare insele au generat aceasta situatie, in acest context declarandu-se multumit de evolutia grupului bancar pe care il reprezinta.


"Economiile tarilor din Europa Centrala si de Est au reusit sa evite efectele crizei din sectorul financiar si au continuat sa inregistreze rate de crestere cu mult peste cele inregistrate de statele din Europa Occidentala", a mai declarat Treichl.

In conformitate cu aceasta situatie, potrivit directorului general al Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, au evoluat in primul semestru si principalii indicatori de venit, respectiv venitul net din dobanzi si venitul net din comisioane.

Venitul net din comisioane a depasit pentru prima oara valoarea de un miliard de euro, a spus Treichl, in crestere fiind si volumul creditarii, atat ca volum, cat si din punct de vedere al riscului. El a estimat ca statele Europei Centrale si de Est vor ramane "unele dintre cele mai interesante regiuni".

In pofida unei scaderi usoare a rezultatelor din tranzactionare, cu 16 la suta, pana la 184,4 milioane de euro, conform comunicatului Erste Bank, pe fondul evolutiilor pietelor de capital, veniturile operationale ale grupului au crescut, in primul semestru, cu 17,2 la suta, atingand valoarea de 3,505 miliarde euro, in principal datorita rezultatului din dobanzi (crestere de 24,1 la suta, pana la 2,3 miliarde de euro).

Cheltuielile administrative ale Erste Bank s-au majorat cu 11,7 la suta, pana la 2,001 miliarde euro. Profitul operational s-a majorat cu 25,3 la suta, atingand valoarea de 1,503 miliarde euro, raportul dintre cost si venit imbunatatindu-se pana la valoarea de 57,1 la suta (total exercitiu 2007: 58,8 la suta).

Profitul la nivel de grup, dupa plata intereselor minoritare, conform comunicatului, s-a majorat cu 12,5 la suta, pana la 638,6 milioane de euro. Rentabilitatea capitalului angajat - cash, dupa eliminarea amortizarii lineare a clientelei si a retelelor de distributie din achizitiile efectuate, s-a majorat de la 14,6 la suta, valoare raportata 14,1 la suta) pe intreg anul trecut, la 15,2 la suta (valoare raportata 14,7 la suta), in prezent.

Rezultatul pe actiune (cash) a inregistrat in primul semestru o valoare de 2,1 euro (valoare raportata 2,03 euro), cu 11,1 la suta peste valoarea realizata in exercitiul anterior (1,89 euro, valoare raportata 1,82 euro).

 

Material furnizat de Agentia de Presa AGERPRES

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTbank