transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Grupul Bank of Cyprus, organizatia cea mai mare si mai activa pe ~ plan international din Cipru, aniverseaza in acest an 110 ani de existenta. ~ De-a lungul unui secol de activitate s-a impus ca o banca cipriota ~ de marca, asumandu-si un rol de pionierat in ...

Interviu
UniCredit Bank a obtinut un profit net consolidat de 269,5 milioane de lei in 2015 UniCredit Bank a obtinut un profit net consolidat de 269,5 milioane de lei in 2015

Veniturile operaţionale consolidate s-au plasat la un nivel robust anul trecut, de 1,52 miliarde de lei (342 milioane de euro), în pofida contextului marcat de reducerea continuă a marjelor de dobândă din piaţă. Cheltuielile...

citeste mai mult
Editorial
Optimo Card de la Credit Europe Bank - card de credit ce permite 18, 24 sau 36 de rate Optimo Card de la Credit Europe Bank - card de credit ce permite 18, 24 sau 36 de rate

Cu Optimo Card, cel mai nou credit de cumpărături în magazin, clientii Credit Europe Bank pot face achizitii de bunuri cu valoare mare, cu rate accesibile, la o dobândă de 19%. Optimo Card este un produs inovator ce le oferă clientilor...

citeste mai mult
Noutati
Gala Mana cu Mana eveniment caritabil pe 26 aprilie in Bucuresti, la Hilton Garden Inn Old Town
O geometrie corecta
Securitatea in munca, un subiect mereu important in business
Diversifica sursele de venit pentru a economisi mai mult
Nu trebuie sa apelezi la credite pentru a fi la moda
Social media si mixul de marketing, publicitate si PR online

Partener solutii hosting:


SimpliQ

Partener business:


SMARTfinancial

SMARTbank - un proiect:


Smart Press
Bank of Cyprus - 110 ani de existenta

Bank of Cyprus - 110 ani de existenta

Grupul Bank of Cyprus, organizatia cea mai mare si mai activa pe plan international din Cipru, aniverseaza in acest an 110 ani de existenta. De-a lungul unui secol de activitate s-a impus ca o banca cipriota de marca, asumandu-si un rol de pionierat in dezvoltarea economica a regiunii, dar in egala masura si-a construit si un profil international, intarindu-si prezenta dinamica in Grecia, Rusia, Marea Britanne, Insulele Canalului (Channel Islands) Australia, Ucraina si Romania.

Extinderea Grupului, facuta cu pasi calculati si prudenti, se bazeaza pe fundamentele solide ale Grupului, care au dus la obtinerea rezultatelor financiare pentru 2008. Profitul net dupa impozitare a crescut cu 4% ajungand la 502 mil euro, ce corespunde unui indice ROE (rentabilitatea capitalurilor) satisfacator de 25,1%.

Lichiditatea Grupului a ramas la un nivel foarte ridicat, raportul dintre creditele acordate si resursele atrase fiind de 90%, in timp ce portofoliul de credite, caracterizat printr-o calitate deosebita, s-a mentinut la o rata a creditelor neperformante de de 3,8%.

Bank of Cyprus a intrat pe piata din Romania in iulie 2007, performantele financiare inregistrate in ultimii doi ani conferind incredere Grupului de a continua planurile de extindere  pe aceasta piata. Urmatorii pasi vizeaza atat extinderea retelei de sucursale cat si consolidarea cotei de piata.  

Bank of Cyprus lanseaza astazi, in Romania, noua identitate corporativa a Grupului, ca parte a procesului de internationalizare a Bancii; noul concept grafic a fost creat din nevoia de a adapta identitatea corporativa a Bancii la extinderea sa continua in intreaga lume si va fi introdus progresiv in celelalte tari in care Grupul Bank of Cyprus desfasoara operatiuni.

Urmare a deciziei strategice a Grupului in ceea ce priveste extinderea graduala in tarile in care Grupul si-a inceput activitatea in ultimii ani, Bank of Cyprus inaugureaza astazi o noua sucursala in Bucuresti, extinzandu-si astfel reteaua la un numar de 11 unitati. Aceasta sucursala, situata pe Calea 13 Septembrie nr.105, reprezinta prima sucursala a Bancii, din intreaga lume, care utilizeaza noul logo in semnalizarea exterioara.


Vechiul logo, ce include imaginea unei monede antice cipriote, a reprezentat marca distinctiva a Bank of Cyprus timp de 110 ani, in timp ce inscriptia de pe moneda: "Comuna  tuturor cipriotilor", scrisa in limba greaca, a avut o insemnatate deosebita si profunda pentru toti vorbitorii de limba greaca. De-a lungul timpului aceasta imagine a castigat o mare notorietate, identificandu-se cu insusi spiritul si natura fundamentala a Bank of Cyprus.
 
Reprezentat printr-o ramura de maslin, noul logo foloseste o imagine usor de recunoscut si de memorat cu scopul de a reaminti, in limbajul international al simbolisticii, valorile intrinseci ale Bank of Cyprus: incredere, stabilitate, siguranta, dezvoltare si prietenie.

Noua identitate vizuala doreste sa reflecte noua orientare a Grupului catre pietele internationale, mentinand in acelasi timp o legatura stransa cu traditia Bancii. Mai mult, forma si culorile noului logo nu au suferit schimbari radicale, din dorinta de a exista o continuitate intre vechiul si noul logo. 

In urmatoarele luni, Bank of Cyprus Romania va implementa in mod treptat noul logo in toate materialele de comunicare si publicitate, in documentele interne si externe, precum si in semnalizarea exterioara a sucursalelor.
 
Bank of Cyprus Romania si-a deschis portile prima data pentru clientii sai la data de 23 iulie 2007, odata cu inaugurarea sediului central din Calea Dorobantilor.

Pe parcursul a aproape doi ani de activitate, Bank of Cyprus a reusit sa construiasca un portofoliu solid de clienti corporatisti, prin finantarea unor proiecte si companii importante, si a creat o retea de 11 sucursale in Bucuresti si alte mari orase din tara.  Extinderea retelei va continua in viitorul apropiat cu deschiderea unei sucursale in Brasov, a alteia in Sinaia si unei a treia in Bucuresti, in partea estica a orasului. Banca a deschis de asemenea o agentie in JW Marriott Grand Hotel.

In fiecare sucursala, echipe dinamice formate din profesionisti alesi cu atentie se afla la dispozitia clientilor, oferind servicii personalizate, acesta fiind primul pas in construirea unei relatii de colaborare bazate pe respect, incredere si calitate.

In timp, Banca a creat o serie de produse si servicii pe care clientii sa le poata accesa cu usurinta si folosi in mod eficient, precum : credite ipotecare si imobiliare, creditele de refinantare, depozite in lei si euro cu dobanzi foarte atractive, conturi curente, conturi de economii, produse adresate profesiunilor liberale, online banking si cardul VISA Classic.

Pana la sfarsitul anului 2008, Bank of Cyprus a reusit sa construiasca un portofoliu considerabil de credite, de aproape 570 mil euro. Aceasta politica se incadra in strategia initiala de a obtine un nivel semnificativ al activelor bancare. Desigur, in conditiile crizei economice actuale aceasta strategie a suferit ajustari.

Banca isi continua dezvoltarea cu prudenta, dar mare parte din eforturi se vor indrepta catre sprijinirea clientilor actuali si intretinerea calitatii portofoliului existent. In plus, se depun eforturi concertate pentru atingerea independentei in activitatea de finantare, prin atragerea de depozite locale. Aceste eforturi sunt pe drumul cel bun: depozitele atrase de la clienti totalizeaza in prezent aproximativ 100 mil. Euro.

Tintele stabilite pentru 2008 au fost depasite, nu doar in termeni de volum al activelor, ci si in termeni de profitabilitate; activitatea in Romania a devenit profitabila la incheierea primului an de activitate. Pe parcursul acestui an, Banca a obtinut o cota de piata de aproape 0,6% din piata creditelor, calculata pe o baza care include atat creditele interne cat si cele acordate din Cipru.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTbank